20190514
14 maig 2019

El TS diu que no li cal autorització de les Corts Generals per jutjar els presos polítics de l’1-O

Vulneracions:La Sala Penal del Tribunal Suprem rebutja suspendre la causa contra els líders de l’1-O que han obtingut escons en les eleccions generals (Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull) perquè considera que no necessita autorització de les Corts Generals per continuar amb el judici. També rebutja deixar sense efecte la presó preventiva però els autoritza a assistir a les sessions constitutives del Congrés i del Senat que tenen lloc el 21 de maig, de manera que tots 5 prenen possessió dels seus escons. Tots cinc recorren la decisió de continuar la causa sense demanar el suplicatori a les Corts Generals davant del mateix tribunal i, quan aquest desestima els seus recursos, presentaran recursos d’empara davant el Constitucional.

Entrada 625
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí