20190524
24 maig 2019

Els líders independentistes són suspesos com a diputats del Congrés

Vulneracions:La Mesa del Congrés, presidida per Meritxell Batet, acorda suspendre com a diputats els presos de la causa de l’1-O que havien obtingut escó en les eleccions generals (Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull), emparant-se en la seva condició de processats per un delicte de rebel·lió. La suspensió s’aprova amb els vots favorables de PSOE, PP i C’s i l’oposició de Podemos. La decisió arriba després que el Tribunal Suprem hagués rebutjat pronunciar-se sobre la qüestió a petició de Batet i en atenció a l’informe dels lletrats de la cambra. El 29 de maig, la Mesa del Senat acorda la suspensió de Raül Romeva amb els vots del PSOE i el PP i l’oposició del PNB. Sànchez, Rull i Turull recorren en empara davant el Tribunal Constitucional la seva suspensió.

Entrada 630
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí