20220223
23 febrer 2022

El Ple del Tribunal Constitucional desestima el recurs d’empara de Quim Torra contra les sentències que el van condemnar per desobediència

Vulneracions:L’expresident de la Generalitat havia presentat recurs d’empara contra les sentències que el van condemnar per desobediència a l’entendre que s’havien vulnerat els seus drets al jutge imparcial, al jutge ordinari predeterminat per la llei, al procés amb les garanties degudes i la tutela judicial efectiva, en relació a una resolució judicial fonamentada en dret i la presumpció d’innocència. L’expresident també considerava que se li havia vulnerat el principi de legalitat penal en relació a, entre d’altres, la proporcionalitat de la pena, així com el dret a la llibertat d’expressió, igualtat davant la llei i vulneració del dret al sufragi passiu. El Tribunal considera, entre d’altres coses, que l’expresident no va ser condemnat per les seves idees, opinions o manifestacions sinó per l’incompliment dels requeriments de la JEC derivats d’un ús inadequat dels edificis públics, que han d’estar al servei dels interessos generals i no d’un grup de persones, tot excloent-ne a la resta. El TC també descarta el plantejament d’unes qüestions prejudicials davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, sol·licitades per Torra. Els magistrats Xiol Ríos i Sáez Valcárcel emeten vots particulars. El 5 de juliol, Torra anuncia que ha presentat una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Entrada 1018
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí