20210309
9 març 2021

El Parlament Europeu aixeca la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí

Vulneracions:El Ple del Parlament Europeu vota a favor de l’aixecament de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí perquè es puguin executar les euroordres dictades pel Tribunal Suprem per a la seva extradició. El suplicatori rep 400 vots a favor, 248 en contra i 42 abstencions (el vot és secret). El mateix dia i arran de la denegació de l’extradició de Lluís Puig per les autoritats judicials belgues, l’instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, planteja una sèrie de qüestions prejudicials al Tribunal de Justícia de la UE sobre les possibilitats que té el país receptor de les euroordres de denegar l’entrega. Segons el reglament del TJUE, el plantejament de les preguntes hauria de paral·litzar el procediment judicial, però Llarena no aclareix si el suspèn o no. De moment, però, no es reactiva el procediment d’euroordre contra Puigdemont i Comín a Bèlgica.

Entrada 886
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí