20210301
1 març 2021

Fiscalia es querella contra Torrent i tres membres de la Mesa per permetre votacions sobre autodeterminació i la Monarquia

Vulneracions:La Fiscalia presenta una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’expresident de la Mesa del Parlament Roger Torrent (ERC) i els tres exmembres Josep Costa (JxCat), Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC) per un presumpte delicte de desobediència. La Fiscalia considera que van desobeir el Tribunal Constitucional en permetre la votació pel Ple d’una resolució de la CUP on refermava el dret a l’autodeterminació (el 12 de novembre de 2019) i d’una resolució de JxCat, ERC i la CUP on es reprovava la Monarquia i es reivindicava el dret a l’autodeterminació (el 26 de novembre de 2019). La querella arriba més d’un any després que el TC hagués instat la Fiscalia a investigar la Mesa per aquest motiu.

Entrada 884
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí