20220628
28 juny 2022

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Lucas s’absté dels procediments que demanen la nul·litat de resolucions dictades contra Puigdemont, Comín, Ponsatí i Torra a l’haver autoritzat al mateix temps la intervenció de les comunicacions de Gonzalo Boye

Vulneracions:El magistrat del Tribunal Suprem Pablo de Lucas s’aparta després que es desvelés que mentre el magistrat resolia els recursos de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Torra autoritzava que el CNI intervingués les comunicacions del seu advocat Gonzalo Boye. Boye presenta incident de nul·litat de resolucions dictades on va participar el magistrat als casos dels eurodiputats i de l’expresident de la Generalitat atès que considera que, en base a les conclusions del Defensor del Poble espanyol a l’informe dut a terme arran del Catalangate, es podia concloure que el magistrat va autoritzar les intervencions. A més, considera que el detall que presentava l’informe demostrava un elevat grau d’informació dels fets per part del magistrat per poder decidir autoritzar o no les intervencions. Tot això considera l’advocat que hauria tingut un efecte devastador sobre el dret de defensa dels seus clients. No obstant, el Tribunal Suprem inadmet l’incident de nul·litat d’actuacions i Boye presenta recurs d’empara al Tribunal Constitucional, en contra de la decisió, en nom dels tres eurodiputats, al·legant vulneració del dret a la tutela judicial efectiva i del dret de defensa.

Entrada 1069
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí