20210513
13 maig 2021

El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona dicta una ordre de detenció contra la cupaire Laia Estrada malgrat la seva condició d’aforada

Vulneracions:L’ordre de detenció s’emet després que la diputada de la CUP, Laia Estrada, que està investigada per un presumpte delicte de desordres públics, no comparegués al jutjat per declarar en el marc de la investigació de les protestes del 21 de desembre del 2018 contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. L’ordre de detenció s’emet malgrat que Estrada és diputada del Parlament de Catalunya i, per tant, aforada, fet que impedeix que pugui ser detinguda excepte en cas de “delicte flagrant”. Prova d’aquesta condició d’aforada és el fet que, en el moment de la detenció, el TSJC ja ha demanat assumir la causa de la diputada. Abans que això passi, no obstant, el jutjat de Tarragona intenta fer-la detenir.

Entrada 917
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí