20210511
11 maig 2021

El TC desestima el recurs d’empara de Josep Rull contra la sentència de l’1-O

Vulneracions:El Tribunal considera que no hi ha hagut cap vulneració dels drets fonamentals de l’exconseller en la sentència dictada pel Tribunal Suprem sobre l’1-O. En concret, argumenta que la condemna està justificada pel fet que “va participar activament posant les bases que van propiciar les condicions de mobilització ciutadana encaminada a la celebració d’un referèndum judicialment prohibit”. Tal com en el cas de Jordi Turull, la decisió no s’ha pres per unanimitat. Dos dels nou magistrats del tribunal, Juan Antonio Xiol Ríos i María Luisa Balaguer, han emès un vot particular perquè consideren que la pena per sedició i inhabilitació és “desproporcionada”. El 2 de juny, el mateix tribunal desestima els recursos d’empara de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i Xiol i Balaguer tornen a emetre un vot particular en contra de la decisió. Al juny, Cuixart, Turull, Rull recorren la decisió al Tribunal Europeu de Drets Humans. Sànchez fa el mateix el setembre següent.

Entrada 914
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí