20210527
27 maig 2021

3 anys i 10 mesos de presó per un manifestant del 21-D

Vulneracions:Un manifestant independentista ha acceptat 3 anys i 10 mesos de presó, davant dels 8 que demanava al principi la Fiscalia, per col·locar-se davant de la línia policial juntament amb un nombrós grup de persones i proferint insults als agents dels Mossos d’Esquadra durant una mobilització contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. L’acusat, segons el Ministeri Públic, clavava puntades de peu als agents i esgrimia un seient de bicicleta en una mà que no cessava de moure a manera de destral. En el judici de conformitat celebrat a l’Audiència de Barcelona, el jove accepta una pena de tres anys i deu mesos de presó, a més d’una multa per les lesions ocasionades a dos agents de la policia catalana. En concret, se li imposa una condemna de dos anys de presó pel delicte de desordres públics, i un any i deu mesos de presó pel delicte d’atemptat contra un agent de l’autoritat, a més a més de penes de multa. Pel que fa a la responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar amb 2.400 euros un dels mossos per les lesions ocasionades, i amb 13.000 euros un altre dels agents, més 3.000 euros més en concepte de les seqüeles sofertes per aquest últim després de l’agressió. Impedir un Consell de Ministres està penat, segons el Codi Penal, amb 5 anys de presó.

Entrada 925
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí