20220214
14 febrer 2022

Un jutjat de Lleida assenyala data de judici pel bomber agredit pels Mossos d’Esquadra en un tall de carretera a Soses, que acabarà absolt

Vulneracions:Els Mossos d’Esquadra van agredir el bomber Joan Domènech, durant un tall de l’A-2 a l’altura de Soses, convocat pels CDR arran de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Posteriorment, la querella que Domènech havia presentat contra el cos policial va arxivar-se, però la denúncia presentada pels Mossos d’Esquadra contra ell va prosperar. El van denunciar per danys, desobediència i resistència a l’autoritat. A més, la Generalitat de Catalunya s’havia personat a la causa com a acusació particular, però es retira del cas al 2020. El judici s’assenyala per al 8 de juny, però finalment es suspèn i es preveu que es celebri el 10 de maig de 2023. La Fiscalia acusa Domènech d’un delicte de desobediència greu i li demana 9 mesos de presó, inhabilitació, una pena de multa i pagar les despeses judicials. Domènech acabarà absolt al juny de 2023. La sentència considerarà que ell no va desobeir cap agent ni va atacar ningú i que els moviments de braços i peus que va fer eren merament defensius.

Entrada 1015
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí