20180323
23 març 2018

Turull, Rull, Bassa, Romeva i Forcadell, empresonats de nou

Vulneracions:El magistrat Pablo Llarena decreta presó sense fiança per Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell, tal com havien demanat la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació popular. El mateix dia, Bassa i Forcadell ingressen a Alcalá-Meco i Turull, Rull i Romeva a Estremera. Tots 5 presenten recursos d’apel·lació en contra del seu empresonament. Marta Rovira no es presenta a la citació davant del Tribunal Suprem i anuncia que marxa a l’exili. Llarena reactiva les euroordres contra els membres del Govern a l’exili (Carles Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret) i dicta una ordre de detenció internacional contra Rovira, que es troba a Suïssa. L’ANC, Òmnium i els CDRs convoquen una manifestació davant la delegació del Govern espanyol a Catalunya i dels ajuntaments de tots els municipis catalans per protestar contra la decisió de l’instructor, que acaba amb moments tensos entre els Mossos d’Esquadra i els centenars de manifestants bloquejant diversos carrers al centre de Barcelona.

Entrada 411
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí