20180325
25 març 2018

La policia alemanya deté el president Carles Puigdemont després de creuar la frontera amb Dinamarca

Vulneracions:



Puigdemont estava tornant a Brussel·les des de Finlàndia, després d’haver visitat el Parlament finlandès i d’haver fet una conferència a la Universitat de Hèlsinki. La detenció es produeix després que els serveis secrets espanyols, que havien instal·lat un geolocalitzador al cotxe de Puigdemont, avisessin a la policia alemanya. El president és traslladat a la presó de Neumünster (Slesvig-Holstein). L’endemà, Puigdemont compareix davant del jutge de primera instància, que decideix mantenir-lo detingut i envia el cas al Tribunal Superior de l’Estat de Slesvig-Holstein, que és qui haurà d’estudiar i resoldre la petició d’extradició. Arran de la detenció, es produeixen concentracions i manifestacions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i talls de carreteres en diversos punts de Catalunya, que en molts casos acaben amb càrregues o enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra. Les càrregues comporten gairebé un centenar de ferits, sobretot en les protestes de Barcelona. També a Barcelona, els Mossos d’Esquadra detenen 9 persones: 5 d’ells queden en llibertat amb càrrecs al vespre i els altres quatre passen a dispocisió judicial l’endemà. Finalment, els deixen en llibertat, tot i que han de comparèixer quinzenalment al jutjat. A dos d’aquests quatre detinguts, se’ls atribueixen delictes de desordres públics, mentre que als altres dos un delicte d’odi. A tots quatre se’ls investiga per atemptat contra agents de l’autoritat. A Lleida hi ha onze manifestants, un d’ells el raper Pablo Hasél, que se’ls investigarà per la protesta que es va fer davant de la subdelegació del govern espanyol. El Servei d’Emergències Mèdiques informa que ha realitzat 92 atencions a Barcelona, 9 a Lleida i 1 a Tarragona.

Entrada 413
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí