20191014
14 octubre 2019

El Tribunal Suprem fa publica la sentència contra els líders de l’1-O

Vulneracions:El Tribunal Suprem imposa penes d’entre 9 i 13 anys de presó als nou líders independentistes condemnats per sedició en la causa de l’1-O. L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras és condemnat a la pena més alta, 13 anys, pels delictes de sedició i malversació. Els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa són condemnats a 12 anys de presó pels mateixos delictes mentre que els exconsellers Quim Forn i Josep Rull són absolts del delicte de malversació i són condemnats a 10 anys i 6 mesos de presó pel delicte de sedició. L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell és condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Jordi Cuixart són condemnats a 9 anys per sedició. Tots ells són condemnats a pena d’inhabilitació absoluta de la mateixa durada que les respectives penes de presó. El Suprem descarta així el delicte de rebel·lió del qual estaven acusats i que havia permès suspendre alguns d’ells com a diputats del Parlament i de les Corts Generals. Per altra banda, els tres exconsellers que no es troben en presó preventiva, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila, són condemnats per un delicte de desobediència a una pena d’un any i 8 mesos d’inhabilitació.

Entrada 682
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí