20170916
16 setembre 2017

Persecució d’actes a favor del referèndum per part de diverses policies locals

Vulneracions:La Policia Local d’alguns municipis (Sabadell, Barcelona, Torredembarra, Santpedor, Sant Cugat del Vallès, El Prat de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Figueres, Masquefa, Premià de Mar i Llagostera) mira d’impedir accions a favor del referèndum, sobretot penjades de cartells però també actes o paradetes, i en algunes ocasions identifiquen a les persones que participen a les accions i fins i tot imposen multes. Ho fan en compliment de l’ordre de la Fiscalia catalana del dia 12 de setembre. Aquest tipus d’actuacions policials es continuen produint en dies posteriors, en alguns casos dutes a terme pels Mossos d’Esquadra o pels cossos policials de l’Estat. El mateix dia 16, a la Sagrera, la Guàrdia Urbana deté a David Carmona, militant de la CUP, durant un acte unitari del PDeCat, ERC i la CUP a favor del referèndum després que el jove qüestionés als agents quan volien identificar als organitzadors. El jove passa la nit a la presó i l’endemà queda en llibertat amb càrrecs.

Entrada 239
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí