20180323
23 març 2018

Llarena processa els líders de l’1-O per rebel·lió, malversació i desobediència

Vulneracions:L’instructor de la causa de l’1-O al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, notifica la interlocutòria de processament: queden processats per rebel·lió l’expresident i exvicepresident del Govern Carles Puigdemont, Oriol Junqueras; els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Toni Comín, Josep Rull, Dolors Bassa, Clara Ponsatí i Joaquim Forn; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, el president l’Òmnium Jordi Cuixart i la secretària general d’ERC Marta Rovira; per desobediència els exconsellers Meritxell Borràs, Lluís Puig, Carles Mundó, Meritxell Serret i Santi Vila; els exmembres de la Mesa Lluis Corominas, Lluis Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Josep Nuet; i l’expresidenta i l’exportaveu del grup parlamentari de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel. Tots els exconsellers són processats addicionalment per malversació. En la mateixa interlocutòria resol mantenir la presó provisional de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart, rebutjant així la petició que aquest li havia fet pel seu alliberament l’1 de març. També estableix una fiança solidària per als exmembres del Govern, és a dir, els processats per malversació, de 2,1 milions d’euros en garantia de la responsabilitat civil que es pugui derivar del procediment. Llarena no processa per cap delicte a Artur Mas, Marta Pascal i Neus Lloveras.

Entrada 410
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí