20201005
5 octubre 2020

L’Audiència Provincial d’Osca desestima els recursos contra el trasllat de les pintures murals del MNAC al Monestir de Sixena

Vulneracions:El conflicte es remunta a 1936, quan la Generalitat de Catalunya salva les pintures murals durant la Guerra Civil i, posteriorment, s’exposaran al MNAC. La Generalitat argumenta l’existència d’un contracte amb les monges del monestir i el govern de l’Aragó diu que el contracte és fals i que els murals van ser robats. El 4 de juliol de 2016, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Osca condemna el MNAC a restituir les pintures murals. La Generalitat i el MNAC presenten recursos contra la sentència. Al novembre, el Jutjat ordena l’execució provisional de la sentència, com demanava el govern de l’Aragó. El MNAC presentarà un informe que exposa el risc del trasllat i el govern de l’Aragó un pla de viabilitat. Finalment, el 25 de gener de 2018 el Jutjat en paralitza el trasllat fins que la sentència sigui ferma i seguirà oposant-s’hi. Paral·lelament, l’Audiència desestima els recursos contra la sentència i el govern i el MNAC presenten recurs davant el Tribunal Suprem.

 

 

 

Entrada 825
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí