20200928
28 setembre 2020

El Tribunal Suprem confirma la condemna d’inhabilitació del president de la Generalitat Quim Torra d’un any i mig i 30.000 euros de multa per delicte de desobediència per no retirar la pancarta del llaç groc

Vulneracions:El Suprem confirma la condemna dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així, el tribunal rebutja el recurs presentat per Quim Torra contra la condemna imposada pel TSJC per no acatar l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar una pancarta amb un llaç groc. El mateix dia, el TSJC dicta l’inici de l’execució de la pena i es fa efectiva la inhabilitació, de manera que s’activa la substitució del president Torra pel vicepresident Pere Aragonès. Torra recorre contra la sentència davant el Tribunal Constitucional i demana la suspensió de la inhabilitació. El 6 d’octubre, el TC accepta el recurs d’empara però no suspèn la pena.

Entrada 823
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí