20171026
26 octubre 2017

La Policía Nacional intercepta una furgoneta dels Mossos d’Esquadra a la incineradora de Sant Adrià de Besòs

Vulneracions:La Policía Nacional reté els Mossos d’Esquadra mentre espera l’ordre judicial de la magistrada dels Jutjats Centrals d’Instrucció de l’Audiència Nacional Carmen Lamela. Lamela dona l’ordre i la policia espanyola s’enduu la documentació de la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra que anava a ser cremada a la incineradora de Sant Adrià de Besós. La Policía Nacional informa que es tractaria de documents sobre espionatge a polítics i periodistes unionistes i dels propis Mossos sobre l’organització i el dia del referèndum de l’1-O. El secretari general del Sindicat de la Policia de Catalunya (SPC), David José Mañas i l’expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, entre d’altres, presenten denúncies i querelles contra els Mossos d’Esquadra. Al 2019, el Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona en decreta el sobreseïment i l’Audiència Provincial l’avala. El jutjat entén que no pot concloure’s que les investigacions no estiguessin guiades pel propòsit de salvaguardar l’interès públic, no són desviació de poder i tenien previsió legal. D’altra banda, d’entre la informació requisada, també hi havia la documentació del “cas Locki”, una investigació sobre activitats paramilitars dels Mossos amb suposats independentistes acusats de ser d’extrema dreta. Aquesta informació hauria servit a la Policía Nacional per a espiar independentistes com el president de l’entitat Vibrant Jordi Riba.

Entrada 292
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Casos
Esdeveniments polítics
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí