20171027
27 octubre 2017

El Senat aprova l’aplicació de l’article 155

Vulneracions:L’aplicació de l’article 155 de la Constitució s’aprova amb els vots favorables del PP, PSOE, Ciudadanos i Coalición Canaria. L’aprovació es concreta en una sèrie de mesures que permeten a Mariano Rajoy intervenir l’autonomia de la Generalitat. Les mesures preveuen la convocatòria d’eleccions a Catalunya en el termini de 6 mesos i que la intervenció acabi amb la presa de possessió d’un nou President de la Generalitat. El mateix divendres 27, després de la celebració d’un Consell de Ministres, Rajoy anuncia les mesures d’intervenció que són, entre d’altres, la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria eleccions per al dia 21 de desembre; cessament del President, del Govern de la Generalitat, i d’alguns altres alts càrrecs; assumpció de les competències de les conselleries pels diferents ministeris i l’assumpció de les funcions de la presidència i la vicepresidència de la Generalitat per la vicepresidenta del govern de l’Estat espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; i la supressió, entre d’altres organismes, del Consell Assessor per la Transició Nacional, el DIPLOCAT i les delegacions de la Generalitat. Les mesures entren en vigor amb la publicació al BOE el 28 d’octubre. A partir de llavors s’inicia el període electoral.

Entrada 294
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí