20171026
26 octubre 2017

Carles Puigdemont comunica que dissoldrà el Parlament i convocarà eleccions per evitar l’aplicació de l’article 155

Vulneracions:El president comunica als consellers i als diputats de JxSí que procedirà a la dissolució del Parlament i convocarà eleccions davant la imminent aplicació de l’article 155 de la Constitució. Aquest fet suposaria renunciar a l’aprovació de la declaració d’independència al Parlament. Davant l’oposició d’una part de l’independentisme a aquesta via i la manca de garanties sobre la no aplicació de l’article 155, Puigdemont opta per no convocar eleccions i delegar al Parlament la decisió sobre la resposta a l’aplicació de l’article 155. Ho anuncia en una declaració institucional al Palau de la Generalitat. Mentrestant, al Parlament, se celebra la primera jornada del ple sobre l’aplicació de l’article 155. Després del ple, el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, presenta la seva dimissió a l’haver fracassat “els últims intents de diàleg”.

Entrada 290
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí