20171027
27 octubre 2017

El Parlament de Catalunya vota la declaració d’independència i l’inici del procés constituent

Vulneracions:JxSí i la CUP registren 2 propostes de resolució: una recollint la declaració d’independència que havien signat els diputats independentistes el 10 d’octubre i instant el Govern a aplicar-ne els efectes, i una altra sobre l’inici del procés constituent. Ambdues resolucions es voten durant la segona jornada del Ple sobre l’article 155 de la Constitució. La Mesa del Parlament, amb els vots favorables dels membres de JxSí i de Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot), admeten a tràmit les propostes. Després de resoldre les peticions de reconsideració de Ciudadanos, PSC i PP, es reprèn el Ple. Els tres partits espanyolistes abandonen la cambra abans de la votació en senyal de protesta. El diputat de JxSí Roger Torrent demana que la votació sigui secreta, en una urna i amb crida nominal. La proposta rep el suport de la CUP. Es produeix la votació i la resolució queda aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc. Tots els diputats de CSQP excepte Albano Dante-Fachín, Àngels Castells, Joan Giner i Joan Josep Nuet ensenyen el vot contrari a la declaració d’independència. El PSC havia presentat un recurs contra la decisió de la Mesa d’admetre a tràmit les resolucions i demanant la suspensió cautelar del Ple. El Tribunal Constitucional admet el recurs el mateix divendres però rebutja la suspensió del Ple perquè ja ha acabat.

Entrada 293
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí