20191219
19 desembre 2019

La justícia europea sentencia que Junqueras és eurodiputat amb immunitat des que va ser escollit a les eleccions europees

Vulneracions:El Tribunal de Justícia de la Unió Europea respon a la qüestió prejudicial plantejada pel Tribunal Suprem al juliol després d’impedir a Oriol Junqueras acudir al jurament de la constitució davant la Junta Electoral Central i que la junta declarés vacant el seu escó. Per tant, la condemna a Junqueras del 14 d’octubre s’ha produït mentre aquest era eurodiputat i sense respectar-li la immunitat. El nou president del Parlament Europeu, el socialista David Sassoli, anuncia que donarà compliment a la sentència, és a dir, que el Parlament Europeu ha de reconèixer com a eurodiputat qualsevol persona que hagi estat escollida i l’endemà es permet a Carles Puigdemont i Antoni Comín l’entrada al Parlament amb una acreditació d’eurodiputats provisional. També l’endemà, el Tribunal de Justícia revoca la decisió del Tribunal General de la UE de 1 de juliol de no concedir mesures cautelars a Puigdemont i Comín per poder assistir a la sessió constitutiva del Parlament a Estrasburg.

Entrada 737
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí