20211228
28 desembre 2021

La justícia belga rebutja extradir Valtònyc per segon cop

Vulneracions:El Tribunal d’Apel·lació de Gant rebutja l’extradició del raper de nou, després que la Fiscalia presentés recurs contra la decisió del Tribunal de Primera Instància de Gant, que també l’havia rebutjada. L’Audiència Nacional n’havia demanat l’extradició després de condemnar-lo a tres anys i mig de presó pels delictes d’enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries a la Corona per les lletres de les seves cançons. El tribunal belga ja havia descartat l’extradició per amenaces o enaltiment del terrorisme per no ser delictes a Bèlgica. Pel que fa a les injúries a la Corona, en descarta l’aplicació després que el Tribunal Constitucional belga hagi declarat que es tracta d’un delicte que vulnera la llibertat d’expressió. L’endemà, la Fiscalia de Gant recorre la decisió que resoldrà el Tribunal de Cassació de Brussel·les.

Entrada 1002
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí