20220119
19 gener 2022

Operació Judes: l’Audiència Nacional autoritza l’accés a les diligències.

Vulneracions:La Sala Penal de l’Audiència Nacional permet a Xavier Duch Palau, membre del CDR processat en l’Operació Judes, l’accés a les diligències practicades a la causa, després de més de 2 anys de la seva detenció. El magistrat instructor de la causa, Manuel García-Castellón, ho havia denegat. Dies abans, l’Audiència s’havia pronunciat en el mateix sentit respecte de diligències concretes, com els enregistraments de les comunicacions intervingudes, arran dels recursos de dos processats més. Part d’aquestes diligències indiquen que els processats ja eren investigats des d’un temps ençà, atès que són anteriors a les detencions del 23 de setembre de 2019. L’1 d’abril, el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària informa en un comunicat que la Sala s’ha pronunciat en el mateix sentit per tercer cop i ho farà una altra vegada al juny. Durant els mesos següents, la Sala es pronunciarà repetidament en el mateix sentit.

Entrada 1004
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí