20190429
29 abril 2019

La JEC exclou Puigdemont, Comín i Ponsatí de les llistes de les eleccions europees

Vulneracions:La Junta Electoral Central informa que ha acordat, arran d’una reclamació del PP i Ciudadanos, excloure Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí com a candidats a les eleccions europees del 26 de maig per Junts per CatalunyaLliures per Europa. La JEC considera que no poden ser candidats tot i figurar al cens electoral perquè és notori “que no són residents en les localitats on figuren empadronats sinó que des de fa dos anys estan fora del territori nacional per evadir-se de l’acció de la justícia”. Quatre dels 16 membres de la JEC adopten un vot particular en contra de la decisió d’excloure’ls. Com que el termini per proclamar les candidatures acaba el mateix 29, JxCat presenta l’advocat Gonzalo Boye, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la tertuliana i exmilitant del PSOE Beatriz Talegón com a substituts “temporals” de Puigdemont, Comín i Ponsatí mentre recorren la decisió de la JEC.

Entrada 613
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí