20200702
2 juliol 2020

Fiscalia i Advocacia de l’Estat demanen 4 anys de presó per 4 activistes que van tallar l’AVE a Girona durant el primer aniversari de l’1-O

Vulneracions:Després dels escrits d’acusació del Ministeri Públic i l’Advocacia de l’Estat, el jutjat que investigava el cas envia a judici a 4 dels activistes, acusats de delictes de desordres públics, danys en patrimoni públic, atemptat a agents i lesions i, a més dels quatre anys de presó, també els reclamen 12.150 euros de multa i més de 13.000 euros d’indemnització per a cadascun d’ells. Una de les acusades tenia una discapacitat intel·lectual del 45%, però malgrat això Fiscalia la considera “autora directa i responsable” del tall. En canvi, tant el Ministeri Públic com l’Advocacia de l’Estat (en nom d’ADIF) deixen sense acusació als alcaldes de Celrà i Verges, els cupaires Dani Cornellà i Ignasi Sabater respectivament, investigats fins al moment per aquest cas, així com a altres 11 activistes més que seguien investigats. Tots 17 havien estat detinguts el gener del 2019 per la Policía Nacional. El grup de suport dels acusats inicia la campanya #21raons.

Entrada 802
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí