20231113
13 novembre 2023

Es registra la proposta de llei d’amnistia al Congrés dels Diputats

Vulneracions:El text pretén amnistiar una sèrie d’actes determinants de responsabilitat penal, administrativa o comptable, en el marc de les consultes celebrades a Catalunya el 9-N i l’1-O i realitzats entre el 1 de gener de 2012 i el 13 de novembre de 2023. Així doncs, també inclou algunes accions entre aquestes dates, no directament relacionades amb aquestes consultes o realitzades amb posterioritat a la celebració. El Consell General del Poder Judicial aprova, una setmana abans del registre de la llei, una declaració institucional en contra. El Tribunal Suprem, poc després del registre de la llei, fa un comunicat on recorda el respecte per a la divisió de poders, la igualtat en l’aplicació de la llei i la necessitat de garantir i preservar la independència judicial. 

Entrada
Vols cercar més casos?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Esdeveniments polítics
Tribunals

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí