20201116
16 novembre 2020

Es reactiva el suplicatori contra Puigdemont, Comín i Ponsatí

Vulneracions:El Comitè d’Afers Legals del Parlament Europeu discuteix per primera vegada l’aixecament de la immunitat de Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí per permetre l’execució de les euroordres dictades per l’instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena. Després de mesos de paralització pels dubtes sobre la possibilitat de dur a terme el procediment a distància i a proposta del president del Comitè, l’eurodiputat de Ciudadanos Adrián Vázquez, s’ha decidit reactivar el suplicatori per via telemàtica amb l’aval dels serveis jurídics de l’eurocambra. El mateix dia, són citats a una audiència al Comitè per al 7 de desembre. Els tres eurodiputats demanen l’ajornament de la vista perquè el Comitè encara no ha tractat una sèrie d’observacions sobre el procediment que han fet arribar (sobre la manca de competència del Suprem, la manca d’imparcialitat del president del Comitè i del ponent de l’informe, l’ultraconservador Angel Dzhambazki, la manca de traducció dels documents presentats, etc.). Tots tres són finalment convocats pel 14 de gener de 2021, però el Comitè no abordarà cap de les qüestions procedimentals al·legades.

Entrada 843
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí