20181221
21 desembre 2018

Es celebra el Consell de Ministres del govern espanyol a la Llotja de Mar de Barcelona

Vulneracions:El 12 de novembre Pedro Sánchez va anunciar que se celebraria un Consell de Ministres a Barcelona. Aquest és el primer consell que té lloc a Barcelona d’ençà la restauració de la democràcia a Espanya i coincideix amb la celebració del primer aniversari de les eleccions del 21 de desembre de 2017 que s’havien celebrat via l’article 155. Òmnium Cultural fa una crida a la mobilització i organitza un “consell de ministres alternatiu” a l’Estació de França, a pocs metres d’on se celebra l’oficial. Aquesta mobilització té el suport d’ERC, JxCAT, CUP i ANC. L’ANC, a més, convoca una marxa lenta de vehicles per Barcelona durant el matí que comporta que l’afluència de cotxes sigui un 42% respecte al que és habitual un divendres. També durant el matí, els CDRs tallen diverses carreteres. Es tallen la Ronda de Dalt i la Ronda Litoral, a més de l’A-2 i AP-7 en diversos punts arreu del país. Des de mig matí hi ha concentracions al voltant del cordó de seguretat del Consell de Ministres que desemboquen en aldarulls entre manifestants i els Mossos d’Esquadra, que carreguen diverses vegades ocasionant 77 ferits. Detenen 13 manifestants que són alliberats l’endemà. Un manifestant perd un testicle per l’impacte d’un projectil dels Mossos d’Esquadra. A la tarda del mateix divendres es convoca una manifestació organitzada per la plataforma 21-D amb el lema “Tombem el règim”. Els CDRs també convoquen manifestacions davant les subdelegacions del govern a Lleida, Tarragona i Girona. El sindicat independentista Intersindical-CSC convoca una vaga general pel mateix dia, des de les 12.30h fins a les 14.30h, al·legant que el decret del 6 d’octubre sobre el trasllat de seus socials a fora de Catalunya segueix vigent, així com també la reforma laboral del Partit Popular.

Entrada 549
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí