20180713
13 juliol 2018

Els tribunals alemanys deneguen l’extradició de Puigdemont

Vulneracions:El Tribunal Superior de Slesvig-Holstein denega definitivament la possibilitat d’extradir Carles Puigdemont a Espanya per un delicte de rebel·lió o sedició, tal com demanava la Fiscalia alemanya. El tribunal considera que els fets pels quals es demana l’extradició no compleixen amb el requisit de violència dels delictes “equivalents” del codi penal alemany (alta traïció i desordres públics). El tribunal sí considera admissible l’extradició per un delicte de malversació. Davant de la resolució del tribunal alemany, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena opta per retirar l’euroordre en contra de Puigdemont i la resta de consellers a l’exili (Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret) i l’ordre de detenció internacional contra Marta Rovira i Anna Gabriel, en una interlocutòria de 19 de juliol on també critica durament al tribunal alemany, a qui acusa “d’extralimitar-se” de les seves funcions.

Entrada 494
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí