20180718
18 juliol 2018

Els partits independentistes no es posen d’acord sobre com abordar la suspensió dels diputats per part de Llarena

Vulneracions:La Mesa del Parlament no arriba a cap acord sobre com tractar els efectes de la suspensió dels diputats processats per rebel·lió en la causa contra els líders de l’1-O (Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez). La proposta del president de la cambra Roger Torrent d’aprovar la substitució dels diputats suspesos per un altre membre del seu grup rep els vots favorables d’ERC i PSC però JxCat s’absté i Ciudadanos hi vota en contra. JxCat entén que la situació de Puigdemont és diferent, perquè no es troba a la presó, i que per tant no se l’ha de suspendre com a diputat. Arran del desacord, Torrent convoca una Junta de Portaveus i s’acorda desconvocar el ple amb els vots favorables de tots els grups llevat de Ciudadanos i la CUP. El ple, el darrer del període de sessions, havia conençat el 17 de juliol i havia de durar fins el 19.

Entrada 496
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí