20200714
14 juliol 2020

Els líders independentistes obtenen el tercer grau però queda suspès

Vulneracions:A proposta del Centre Penitenciari de Lledoners, la Generalitat aprova el tercer grau per als presos polítics empresonats allí (Sànchez, Cuixart, Junqueras, Romeva, Turull, Forn, Rull). El tercer grau els permet dormir fora de la presó els caps de setmana. Poc després, la Fiscalia recorre el tercer grau i en demana la suspensió. El Jutjat de Vigilància Penitenciària competent decideix, en una decisió sense precedents, suspendre el tercer grau dels presos de Lledoners mentre resol els recursos. Així doncs, Sànchez, Cuixart, Forn, Romeva i Junqueras i, posteriorment, Rull i Turull, tornen a entrar a la presó. El 19 d’agost, la jutgessa confirma la concessió del tercer grau, però el manté suspès a l’espera que es pronunciï el Tribunal Suprem. Per altra banda, el mateix dia també es concedeix el tercer grau a Carme Forcadell i Dolors Bassa i en el seu cas el Jutjat de Vigilància Penitenciària competent decideix no suspendre’ls el tercer grau mentre resol els recursos de la Fiscalia, que finalment desestimarà.

Entrada 808
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí