20210120
20 gener 2021

El TSJC condemna Bernat Solé per desobediència per la seva actuació com a alcalde d’Agramunt durant l’organització i celebració del referèndum de l’1-O

Vulneracions:La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna pel delicte de desobediència el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, a un any d’inhabilitació especial per l’exercici de càrrec públic electe i de funcions de govern o administració, i a una multa de 16.800 euros. Bernat Solé és condemnat per la seva activa participació en la promoció, l’organització i la celebració del referèndum de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt i per posar a disposició de la Generalitat locals municipals com a centres de votació. Bernat Solé és el primer alcalde condemnat en relació a l’organització de l’1-O arran de la instrucció de la Fiscalia General de l’Estat el 13 de setembre de 2017 de citar a declarar i investigar 712 alcaldes que van donar suport al referèndum de l’1-O. Arran de la condemna, i malgrat no ser ferma, Solé renuncia a anar de cap de llista dels republicans per la circumscripció de Lleida a les eleccions del Parlament de Catalunya del 14-F. Solé recorre contra la sentència al Tribunal Suprem, que desestima el recurs el 17 de novembre de 2022, quan ocupa el càrrec de Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida. Solé deixa el càrrec poc després.

Entrada 869
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí