20210115
15 gener 2021

Declaren els Bombers del Parc de Girona investigats per malversació i abandonament del lloc de feina

Vulneracions:



El Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona havia obert diligències al 2019 contra 3 bombers i 2 comandaments dels Bombers del Parc de Girona denunciats per la Fiscalia dels delictes de malversació de fons públics i abandonament del lloc de feina. Se’ls investiga juntament amb altres bombers arran d’una denúncia de la Guardia Civil per haver fet un comboi de protesta davant la comandància d’aquest cos l’endemà de l’1-O, per protestar contra la violència policial durant la jornada electoral. Una part dels investigats havien declarat el 20 de novembre de 2020. Durant les declaracions, dos dels investigats diuen que el 2 d’octubre del 2017 estaven de baixa i tres que aquell dia no treballaven, de manera que la causa s’acaba reduint a 8 bombers. Durant la instrucció es va requisar els mòbils dels investigats, tot i que aquests havien estat adquirits posteriorment a la data dels fets i per tant no contenien informació. També durant la investigació, un dels investigats no va ser citat a declarar perquè el jutjat el va confondre amb un altre que tenia el mateix nom de pila. Al maig de 2022, el Ministeri Fiscal demana que el procediment es dugui a terme pel procediment del tribunal del jurat i que se’ls jutgi per aquests delictes.

Entrada 867
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí