20210316
16 març 2021

El TSJC admet a tràmit la querella contra Torrent i tres exmembres de la Mesa del Parlament

Vulneracions:La Fiscalia havia presentat la querella per un presumpte delicte de desobediència contra l’expresident del Parlament Roger Torrent (ERC) i els exmembres de la Mesa Josep Costa (JxCat), Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC) per haver permès dues votacions on es reivindicava el dret a l’autodeterminació i es reprovava la Monarquia. Tots quatre recorren l’admissió a tràmit perquè consideren les seves accions emparades per la inviolabilitat parlamentària. Costa també qüestiona la competència del tribunal en el seu cas perquè ha deixat de ser diputat del Parlament (i, per tant, no és aforat). Costa també recorre l’acceptació de la personació de VOX com a acusació popular i presenta una recusació contra dos dels membres de la Sala que han admès a tràmit la querella (Jesús María Barrientos i Carlos Ramos) per estar contaminats políticament. La recusació no és admesa a tràmit i els recursos contra la personació de VOX i l’admissió a tràmit són desestimats al juliol.

Entrada 890
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí