20190701
1 juliol 2019

El TS pregunta al TJUE sobre la immunitat de Junqueras i el Tribunal General de la UE denega les cautelars a Puigdemont i Comín

Vulneracions:El Tribunal General de la Unió Europea denega les mesures cautelars sol·licitades per Carles Puigdemont i Antoni Comín per poder assistir l’endemà a la sessió constitutiva del Parlament Europeu a Estrasburg. Les havien demanades en el marc del recurs contra la decisió del president sortint del Parlament Europeu, Antonio Tajani, de no reconèixer-los com a eurodiputats. Puigdemont i Comín recorren la denegació de les cautelars davant el Tribunal de Justícia. Per altra banda, la Sala Penal del Tribunal Suprem, que té pendent resoldre el recurs de Junqueras contra la decisió de no permetre-li assistir a l’acte d’acatament de la Constitució, planteja també davant el Tribunal de Justícia una qüestió prejudicial en relació a l’abast de la immunitat d’un eurodiputat, concretament sobre el moment en el que s’adquireix la condició d’eurodiputat i per tant la immunitat parlamentària prevista en els tractats.

Entrada 649
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí