20190702
2 juliol 2019

El TC avala el 155

Vulneracions:El Ple del Tribunal Constitucional avala l’aplicació de l’article 155 a Catalunya el 27 d’octubre de 2017, incloent el cessament del Govern i la dissolució del Parlament, perquè va servir per evitar el trencament de l’Estat. El tribunal desestima així els recursos presentats pel Parlament i pel grup parlamentari de Podemos al Congrés. No obstant, el TC declara inconstitucional la norma que impedia la publicació de normatives i actes al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya sense l’autorització de la Moncloa. Es tracta precisament de la norma que el Govern de Rajoy havia fet servir per bloquejar el nomenament d’Antoni Comín, Josep Rull i Jordi Turull com a consellers després de la investidura de Quim Torra.

Entrada 650
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí