20190708
8 juliol 2019

Arxiven les 3 últimes investigacions contra els 9 docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca

Vulneracions:El Jutjat d’Instrucció número 7 de Martorell arxiva les tres causes que quedaven obertes contra els professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca investigats per presumptes delictes d’incitació a l’odi. En concret la Fiscalia atribuïa als docents un delicte de “lesió de la dignitat” i a 5 dels investigats un “d’injúries greus”. Se’ls denunciava per haver fet comentaris “despectius” i “humiliants” envers la Guardia Civil i alumnes fills d’agents. El Jutjat d’Instrucció número 3 de Martorell havia arxivat també les diligències contra un altre dels professors denunciat per discriminar els alumnes, però esdevé ferm al no presentar-s’hi recurs. Els tribunals consideren que no hi ha suficients indicis de delictes per mantenir la causa oberta. Cal recordar que al juliol de l’any anterior, fins a 30 professors del centre havien demanat el trasllat donada la situació a l’institut, entre ells 8 dels 9 perseguits. No és fins al desembre de 2021 que Ciudadanos rectifica i reconeix que els professors no havien adoctrinat, sinó que havia estat un malentès. L’exlíder de la formació taronja, Albert Rivera, havia fet un tuit assenyalant els professors i el diari El Mundo havia fet un reportatge al respecte. El Ministeri Fiscal i l’Asociación Espanyola de la Guàrdia Civil presenten recursos contra alguns dels arxivaments, davant l’Audiència Provincial de Barcelona. Malgrat els arxivaments, els professors denuncien que han patit, entre d’altres, amenaces i conseqüències a nivell físic i emocional arran de tota aquesta situació.

Entrada 652
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?
En aquest fet s'hi referencien aquests...
Cossos policials
Institucions
Organitzacions

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí