20200722
22 juliol 2020

El Tribunal Suprem denega a Carme Forcadell l’aplicació del règim de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari

Vulneracions:La decisió no té un efecte immediat sobre Forcadell, atès que ja gaudeix del tercer grau penitenciari, que ja és una situació més beneficiosa pel reu. No obstant, en aquesta interlocutòria, el Tribunal Suprem s’autodeclara competent, com a tribunal sentenciador, per a resoldre els recursos d’apel·lació del règim de vida de l’article 100.2. Malgrat que el Tribunal Suprem decideix amb caràcter definitiu qui haurà de tenir la competència en aquesta matèria, la decisió que sigui el mateix tribunal sentenciador el que prengui la decisió en apel·lació, té pocs precedents a Espanya i cap a Catalunya. Arran d’aquesta decisió, l’Audiència Provincial de Barcelona remetrà al Tribunal Suprem els recursos del 100.2 dels presos polítics de l’1-O que tenia pendents. En canvi, aquell mateix dia, l’Audiència Provincial de Girona desestima el recurs contra el 100.2 de Dolors Bassa.

Entrada 812
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí