20200331
31 març 2020

El Tribunal Suprem amenaça els funcionaris de presons amb conseqüències penals si permeten als presos independentistes passar el confinament a casa

Vulneracions:El Tribunal Suprem emet una nota de premsa indicant que si les Juntes de Tractament dels centres penitenciaris on es troben els presos de l’1-O els permeten passar el confinament per la COVID-19 als seus domicilis, es dirigirà a les juntes i als directors de les presons perquè identifiquin els funcionaris que hagin donat suport a la mesura. Així, se’ls podria perseguir en el marc de “l’exigència de responsabilitats penals per la comissió d’un possible delicte de prevaricació“. La consellera de Justícia, Ester Capella, havia explicat aquell mateix matí que estudiarien que reclusos en el règim flexible del 100.2 poguessin passar el confinament a casa, però la nota del Suprem només fa referència als presos independentistes. L’amenaça del Tribunal Suprem es produeix malgrat que no té competències per jutjar els funcionaris de presons catalanes.

Entrada 787
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí