20200320
20 març 2020

Junqueras, Romeva i Forcadell recorren al Constitucional la sentència del procés i recusen tots els magistrats de l’òrgan

Vulneracions:Entre el 13 i el 20 de març, Junqueras, Forcadell i Romeva presenten recursos d’empara contra la sentència del procés davant el Tribunal Constitucional. En el seu recurs, Forcadell al·lega que la sentència del Suprem acaba amb l’autonomia dels parlaments i, per tant, amb la separació de poders a l’Estat. Al·lega també discriminació respecte la resta de membres de la Mesa del Parlament que no han estat condemnats pel cas. Junqueras i Romeva denuncien la violació de diversos drets fonamentals com els de reunió i manifestació, la llibertat d’expressió d’idees polítiques, la llibertat ideològica i el dret a la participació i representació política. Fan referència tant al referèndum de l’1-O, que consideren que va ser un acte emmarcat dins la llibertat d’expressió i la llibertat ideològica, com a la manifestació del 20 de setembre, que, en tant que manifestació pacífica, consideren que no va ser tumultuosa. Junqueras i Romeva també argumenten que se’ls ha vulnerat la immunitat parlamentària i que s’han produït irregularitats processals durant el judici. Els tres condemnats sol·liciten la suspensió cautelar de la condemna. Alhora, els tres recusen tots els magistrats del Constitucional per la seva manca d’imparcialitat en el procés i en demanen la seva abstenció. El 23 de juny del 2020, el Tribunal Constitucional inadmet les recusacions per unanimitat argumentant que no s’estan recusant els magistrats individualment en base a les seves circumstàncies personals sinó que es qüestiona la seva imparcialitat pel simple fet de ser magistrats del TC.

Entrada 786
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí