20220118
18 gener 2022

El Tribunal de Cassació de Brussel·les ordena al Tribunal d’Apel·lació de Gant que revisi la seva decisió de no extradir al raper Valtònyc

Vulneracions:El Tribunal de Cassació de Brussel·les desestima el recurs de la Fiscalia de Gant contra la decisió de rebutjar l’extradició respecte dels delictes d’enaltiment del terrorisme i amenaces. Malgrat això, el Tribunal retorna la causa al Tribunal d’Apel·lació de Gant perquè revisi la seva decisió respecte del delicte d’injúries a la Corona. Al seu recurs, la Fiscalia indicava que no s’havia analitzat si el delicte espanyol d’injúries a la Corona podria trobar equivalència amb el delicte belga d’injúries entre particulars o d’ultratge a diputats, ministres o funcionaris. Prèviament, ja s’havia descartat l’equivalència del delicte amb el delicte belga d’ofenses contra el Rei expressades públicament, a l’haver-les declarat inconstitucionals el Tribunal Constitucional belga.

Entrada 1003
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí