20181213
13 desembre 2018

El Tribunal Constitucional declara nuls i inconstitucionals els punts principals de la resolució sobre la normativa del Parlament anul·lada pel TC, aprovada el 5 de juliol pel Parlament de Catalunya

Vulneracions:El Govern espanyol havia presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra la resolució, que reiterava els objectius de la resolució sobre l’inici del procés d’independència de Catalunya, ja declarada inconstitucional per la sentència del TC 259/2015. És la primera resolució política de la XII legislatura del Parlament anul·lada pel tribunal. Per altra banda, el 16 d’octubre i el 28 de novembre de 2019 estima els recursos d’empara presentats per, respectivament, PSC i Ciudadanos, en contra de l’acord de la Mesa del Parlament que admetia a tràmit la resolució.

Entrada 544
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí