20191022
22 octubre 2019

El TC prohibeix que el Parlament debati sobre la monarquia i l’autodeterminació

Vulneracions:La Mesa admet a tràmit una proposta de resolució de JxCat, ERC i la CUP de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. La proposta pretén també que el Ple es refermi en la reprovació del rei Felip VI i la defensa del dret a l’autodeterminació. El 31 d’octubre, el Govern espanyol recorre l’admissió a tràmit davant del Tribunal Constitucional, que el 5 de novembre admet a tràmit el recurs, suspèn l’admissió a tràmit i adverteix al president del Parlament Roger Torrent, als membres de la Mesa i al secretari general de conseqüències penals en cas de no respectar la suspensió. 32 diputats de Ciutadans presenten recurs d’empara contra l’admissió a tràmit de la primera proposta de resolució i al maig de 2023 el Tribunal Constitucional l’estima.

Entrada 705
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí