20210422
22 abril 2021

El TC desestima el recurs d’empara de Turull contra la sentència del procés

Vulneracions:L’exconseller va presentar un recurs a l’alt tribunal contra la sentència de l’1-O dictada pel Suprem denunciant una vulneració del dret al jutge predeterminat per la llei (considera que el judici no s’hauria d’haver celebrat al Suprem), la falta d’imparcialitat del tribunal i l’excés que representa haver estat condemnat per un delicte de sedició d’acord amb com aquest està tipificat. El Suprem rebutja el recurs argumentant que no hi hagut cap vulneració de drets fonamentals. La decisió no s’ha pres per unanimitat, ja que dos dels nou magistrats, Juan Antonio Xiol Ríos i María Luisa Balaguer, han emès un vot particular que argumenta la “desproporcionalitat” entre la condemna i els delictes comesos. Com que totes les vies de recurs legal a l’Estat han estat exhaurides amb aquest últim recurs, Turull anuncia que recorrerà la sentència al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Entrada 908
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí