20210609
9 juny 2021

El jutge Joaquín Aguirre envia a l’Audiència Nacional la part de l’Operació Volhov que fa referència al Tsunami Democràtic

Vulneracions:El jutge del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona Joaquín Aguirre, que investiga l’Operació Volhov, s’inhibeix d’investigar els fets del “Tsunami Democràtic”, en favor del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, a petició d’aquest. El magistrat del Jutjat és Manuel García-Castellón, que també ha dut a terme la instrucció d’altres casos de persecució de l’independentisme, com l’Operació Judes o el cas de Tamara Carrasco. Les defenses i la Fiscalia recorren la decisió d’Aguirre, al considerar, entre d’altres coses, que les raons per a sol·licitar la inhibició des del Jutjat Central d’Instrucció número 6 no han estat comunicades a les parts i que l’Audiència Nacional no té competència per a investigar fets del Tsunami Democràtic, atès que han estat qualificats de desordres públics per l’instructor. Tanmateix, l’Audiència Provincial de Barcelona confirma la decisió d’Aguirre.

Entrada 931
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí