20190612
12 juny 2019

El judici als líders independentistes queda vist per sentència

Vulneracions:Acaba el judici davant la Sala Penal del Tribunal Suprem, presidida per Manuel Marchena, de la causa contra dotze líders de l’1-O: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa, Quim Forn, Josep Rull, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que es troben en presó preventiva, i Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. El judici ha durat quatre mesos i s’han celebrat 52 sessions. El judici ha girat entorn de dos fets: l’escorcoll a la Conselleria d’Economia del 20 de setembre de 2017 i la manifestació que va congregar, d’una banda, i el referèndum de l’1 d’octubre, de l’altra. Es mantenen les peticions de pena: la Fiscalia demana 25 anys de presó per Junqueras i entre 16 i 17 anys per la resta d’acusats de rebel·lió, mentre que l’Advocacia de l’Estat, que qualifica els fets de sedició, demana penes d’entre 7 i 12 anys, i VOX d’entre 24 i 74 anys.

Entrada 637
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí