20190701
1 juliol 2019

Dimiteix de la Junta Electoral Central el catedràtic de la UPF Andrés Betancor al·legant motius personals

Vulneracions:Mesos més tard, transcendirà que estava contractat com a assessor de Ciudadanos, el partit que l’havia proposat per al càrrec, des del seu nomenament a l’octubre del 2017. Com a vocal de la JEC, Betancor havia participat en debats decisius sobre el procés independentista i el desenvolupament de les eleccions entre 2017 i 2019. En alguns casos havia resolt recursos presentats pel mateix partit com en el cas de la pancarta a favor dels presos polítics de l’1-O penjada per Quim Torra així com en el cas de la candidatura de Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions del Parlament Europeu. De fet, el 15 de maig Junts per CatalunyaLliures per Europa s’havia querellat per prevaricació contra Betancor i un altre membre de la junta, Carlos Vidal (en aquest cas proposat pel PP) arran de l’exclusió dels candidats però la querella havia estat inadmesa.

Entrada 648
Vols cercar més casos?
En quin moment va passar aquest fet?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí