20191219
19 desembre 2019

Condemna a Quim Torra per desobediència

Vulneracions:El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna Quim Torra per un delicte de desobediència a un any i mig d’inhabilitació per no haver retirar una pancarta amb un llaç groc del balcó de la Generalitat a requeriment la Junta Electoral Central durant el període electoral de les generals. El tribunal li imposa també una multa de 30.000 euros. El president recorrerà la sentència davant del Tribunal Suprem de manera que la condemna no és ferma i no s’executa directament. Tot i això, Ciudadanos, PP i VOX demanen a la Junta Electoral Provincial de Barcelona que cessin Torra com a diputat en aplicació de la llei de règim electoral, que estableix que són inelegibles les persones condemnades per delictes contra l’administració pública. La Junta Electoral Provincial desestima la petició i els tres partits ho recorren davant la JEC.

Entrada 735
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí