20180724
24 juliol 2018

Carmen Lamela és nomenada magistrada de la Sala Segona del Tribunal Suprem i la filla de Manuel Marchena entra a la carrera fiscal de manera irregular

Vulneracions:La fins llavors magistrada instructora de l’Audiència Nacional Carmen Lamela és coneguda per decisions polèmiques i d’importants conseqüències polítiques com la d’assumir la causa contra els líders de l’1-O i la cúpula dels Mossos tot i els dubtes sobre la seva competència, l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez el 16 d’octubre de 2017 i dels membres del govern de la Generalitat el 2 de novembre de 2017, la presó preventiva de l’expresident del Barça Sandro Rosell durant 22 mesos (més tard acabaria absolt) i la decisió d’assumir la instrucció i dictar presó preventiva dels investigats del cas dels joves d’Altsasu. El mateix dia, la filla del magistrat Manuel Marchena, el president de la Sala Penal del Tribunal Suprem que ha de jutjar els líders de l’1-O, és acceptada a la carrera de fiscal a través d’una maniobra sense precedents de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (presidida per Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem) que li ha permès canviar de la carrera judicial a la de fiscal i que ha comportat la creació d’una plaça de fiscal addicional a les previstes en la convocatòria de les oposicions. El 7 d’agost, l’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils presenta una querella contra alguns membres del Consell General del Poder Judicial i la Directora de l’Escola Judicial davant el Tribunal Suprem pel delicte de prevaricació per ambdós nomenaments. La Directora de l’Escola Judicial és Gema Espinosa, l’esposa de l’altre magistrat instructor de la causa contra els líders de l’1-O, Pablo Llarena. L’Associació considera que hi ha hagut un tracte de favor en els nomenaments, denuncia la manca d’experiència i mèrits de Lamela, a banda dels seus vincles amb el Partit Popular, i al·lega irregularitats en el nomenament de Sofía Marchena. El Tribunal Suprem rebutja la querella.

Entrada 500
Vols cercar més casos?

Denuncia aquest cas davant de la Comissió Europea

Els casos flagrants de vulneracions de l'Estat de dret com aquest no apareixen mai al resum anual que elabora la Comissió Europea sobre l'Estat de dret dels seus estats membres.

A través d'aquest formulari els enviaràs un email de denúncia perquè ho considerin al seu proper informe. Tingues en compte que només podràs denunciar un cas. Si vols que arribin el màxim de denúncies, comparteix la web amb els teus coneguts.

Inundem les bústies de les institucions europees perquè ho tinguin més difícil per ignorar-nos en el proper informe.

Denuncia aquest cas davant de la UE!
Enviant un email fent clic aquí